Keynote 2021

Anouk Creusen

Thema Earth Science Career Event 2021

Dit jaar is het thema van het Earth Science Career Event “Empower Your Future”. Hiermee hopen wij (toekomstig) afgestudeerde studenten uit de geowetenschappelijke sectoren te inspireren en meer zekerheid op een leuke carrière te geven. Op dit moment zijn er veel onzekerheden in de levens van studenten en werkgevers; door de huidige pandemie ligt veel (netwerk)verkeer stil en zijn nieuwe connecties toch lastiger om te maken. Om toch te kunnen overleggen, onderwijs te geven, professionele en persoonlijke relaties te onderhouden, merken wij dat technologie een toenemende rol speelt. Door te streamen, te videobellen en online platforms te gebruiken, vinden we toch manieren om contact te houden en kunnen we onze blik richten op deze nieuwe toekomst. 

Zo hebben wij als organisatoren van het Earth Science Career Event 2021 de keuze gemaakt om deze unieke situatie in ons voordeel te gebruiken. Door ons evenement dit jaar in de digitale omgeving te plaatsen, kunnen wij ook studenten en bedrijven buiten onze gebruikelijke reikwijdte aanspreken en te woord laten. Het Earth Science Career Event 2021 staat daarmee dus, nog meer dan normaal, voor de brug tussen de studenten en de professionele wereld – voor banen, stages, afstudeerprojecten, traineeships en meer. Hiermee geven wij nog meer studenten gelijke kansen geven om hun eigen toekomst te verbeteren.

Dit jaar ligt er dan ook een sterke focus van het Earth Science Career Event 2021 op gelijkheid, openheid en inclusiviteit. Doordat het Earth Science Career georganiseerd wordt door en vóór studenten in de geowetenschappelijke sectoren, zijn en blijven wij laagdrempelig voor hen uit op loopbaanoriëntatie tot jonge starters. Met onze diverse sprekers en gastlezers spreken wij studenten uit alle richtingen aan zodat wij, samen met hen, aan een betere, sterkere, toekomst kunnen bouwen!

Arwen Deuss

JanJaap Brinkman

Patrick Brooijmans

Michiel Ottevanger

Start typing and press Enter to search