Het Netherlands Space Office (NSO) is het ruimtevaartagentschap van de Nederlandse overheid. Haar taak is het adviseren over en het uitvoeren van het Nederlandse ruimtevaartbeleid. Het doel is om met het beschikbare budget de maximale opbrengst te genereren voor de maatschappij, wetenschap en economie. Dat doen we door 1) het stimuleren van nieuwe ontdekkingen en mogelijkheden in de ruimtevaart; 2) het promoten van het gebruik van satellietdata in Nederland; 3) door het versterken van de internationale positie van de Nederlandse ruimtevaartsector en 4) door te communiceren over de opbrengsten voor de maatschappij, wetenschap en economie.

Deze activiteiten worden uitgevoerd door een divers team van ongeveer 30 toegewijde professionals. Nederland is lid van ESA en NSO representeerd Nederland in de programmaraden van de European Space Agency (ESA). Daarnaast representeren we Nederland ook bij de Europese Commissie en andere internationale entiteiten.

De ruimtevaartsector ontwikkeld zich snel en biedt tal van oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke uitdagingen. De brede beschikbaarheid van satellietdata biedt kansen voor nieuwe ondernemingen. Ruimtevaarttechnologie wordt steeds kleiner, slimmer en goedkoper. NSO komt graag in contact met studenten en young professionals die willen bijdragen aan deze ontwikkelingen vanuit de overheid of in de ruimtevaartsector.

www.spaceoffice.nl

Category: GIS & Remote Sensing
Labels: Climate, GIS, Government, Innovation, International, Planetary, Remote Sensing, Safety

Start typing and press Enter to search