Acacia Water is een onderzoeksgericht adviesbureau in grondwater- en waterbeheeradvies, met het expliciete doel om kennis te vertalen naar praktische oplossingen. Acacia Water heeft een eigentijdse visie op duurzaamheid, door het in de praktijk te brengen, zowel binnen reguliere projecten als via eigen initiatieven. Acacia Water verbetert de beschikbaarheid van veilig en schoon water wereldwijd. Ons team van experts combineert toegepast onderzoek en wetenschappelijke kennis om tot praktische oplossingen te komen voor geïntegreerd waterbeheer op alle schaalniveaus. Onze werkwijze is inclusief, wat inhoudt dat we samenwerken met onze klanten, partners, stakeholders, eindgebruikers en de lokale gemeenschappen. Samen komen we tot duurzame, toepasbare oplossingen voor urgente oppervlaktewater- en grondwaterproblemen.

Acacia Water is gevestigd in Gouda, Nederland. Momenteel telt het bedrijf 35 medewerkers met verschillende achtergronden en hebben we ons gespecialiseerd in meerdere disciplines, zoals hydrogeologie, watermanagement, GIS, geochemie en watereconomie. In de afgelopen tien jaar hebben we onze expertise en ervaring in kunnen zetten voor een breed scala aan klanten, waaronder de Wereldbank, UNESCO, UNICEF, EU, INGO’s, nationale overheden en multinationals. Onze opdrachtgevers in Nederland zijn waterschappen, drinkwaterleveranciers, overheden en particuliere bedrijven. Huidige projectgebieden in het buitenland bevinden zich voornamelijk in Afrika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

Een aantal recente projecten zijn:
– Ondergrondse opslag van zoetwater op Texel – Zoete Toekomst Texel
– Groundwater Mapping 4 Climate Resilient WASH in aride en semi-aride gebieden van Ethiopië
– Bodemdaling remmen in veenbodems
– Natural resources management in Sudan
– Eco-DRR and landscape restoration in Ethiopie voor resilient communities

https://www.acaciawater.com

Category: Hydrology, Climate & Soil
Labels: Consultancy, Droughts, Environmental Management, Hydrology, Innovation, International, Resources, Sustainability

Start typing and press Enter to search