Focusgroepen

 

Extra hulp nodig bij het ontdekken van de bedrijvenmarkt? Kom dan vooral een kijkje nemen bij de focusgroepen! Bedrijven geven in dit tijdsblok korte presentaties en zo kom jij op een laagdrempelige manier toch in aanraking met bedrijven waar jij niet zo snel op af zou stappen, maar die wel binnen jouw vakgebied passen. 

 

Per vakgebied wordt er gedurende de middag tweemaal een focusgroep van 10 minuten georganiseerd. Op het digitale evenement platform kies je een thema dat bij jou past en aan de hand hiervan breng je een bezoek aan één bedrijf in deze richting. De indeling binnen deze thema’s wordt random toegewezen. Hierdoor kom je ook terecht bij bedrijven waar je zelf niet zo snel op af zou stappen.

 

Het gedetailleerde tijdschema hiervan komt in de aanloop van het event beschikbaar. Doe je deze ronde al mee met een andere activiteit? Geen zorgen, later in de middag is er nog een ronde focusgroepen waar je aan kan deelnemen.

Onze focusgroepen zijn ingedeeld op thema:

Construction & Engineering

Binnen de focusgroep van Construction & Engineering vallen bedrijven die zich bezighouden met het verbeteren van de infrastructuur in binnen- en buitenland. Ook binnen de civiele techniek zijn geowetenschappers hard nodig om de stevigheid van bouwmaterialen, metaallegeringen en de ondergrond in kaart te brengen.

Environmental Policy & Management

Bij Environmental Policy & Management ligt ook een sterke focus op de menselijke kanten van de geowetenschappen. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij onze toekomstplannen in kunnen richten, gegronde adviezen kunnen geven, of in welke sectoren wij ons meer moeten inzetten – om meer zekerheid te bieden voor de mensen en de Aarde.

Exploration & Production

De focusgroep van Exploration en Production kijkt onder andere naar de ontginning van grondstoffen, zoals olie, gas, ertsen of andere delfstoffen die we hard nodig hebben om in onze behoeften te voorzien. Ook niet-tastbare producten, zoals energie en geologische vakkennis worden in deze focusgroep aangeboord.

Future Energy & Resources

Het doel van bedrijven binnen de Future Energy & Resources focusgroep is om te kijken naar de toekomst van ons energiebudget. Centraal zijn vraagstukken zoals; waar gaan we onze energie vandaan halen, hoe zorgen we voor een geleidelijke energietransitie en waar we moeten we nu op inzetten om de volgende generatie van energie te voorzien?

GIS & Remote Sensing

De focusgroep voor GIS & Remote Sensing bekijkt de geowetenschappen letterlijk vanuit een ander perspectief: Vanuit de ruimte naar de Aarde kijken om meer inzicht te krijgen in hoe wij ons voortbewegen, natuurlijke processen of natuurrampen in kaart brengen, het optimaliseren van infrastructuur en landbouw, of het inzetten van (hulp)troepen.

Hydrology, Soil & Climate

Binnen de focusgroep Hydrology, Soil & Climate wordt gekeken naar de invloed van de mensen op de buitenste laag van de Aarde, en vice versa. Terugkerende thema’s hier zijn bodemgebruik en -vervuiling, klimatologische studies, weersvoorspellingen, watermanagement en het waarborgen van schoon en veilig drinkwater.

Start typing and press Enter to search