Earth Science Career Event 2023

Earth Science Career Event

Het Earth Science Career Event is het nationale carrière-evenement voor studenten en starters met een geowetenschappelijke achtergrond. Hier kunt u zich presenteren op de  bedrijvenmarkt, een vakinhoudelijke workshop geven, of direct gepassioneerde studenten een-op-een ontmoeten. De laatste fysieke editie in 2019 was een groot succes en heeft ruim 40 bedrijven en 650 bezoekers getrokken. Na de eerste succesvolle digitale editie in 2021 , kijken wij er naar uit om u bij de dertiende editie op 17 februari 2023 weer fysiek te kunnen ontvangen in het hoofdgebouw van de VU in Amsterdam.

 

Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons via onze Facebook, Twitter of LinkedIn. Heeft u interesse in de loopbaandag of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op via het volgende mailadres: bestuur.esce@gmail.com

We hopen u graag te zien op vrijdag 17 februari 2023!

Met vriendelijke groeten,

Het SAL-Bestuur 2022/2023

 

ESCE 2023 = VOL

Het SAL-bestuur 2022-2023 kondigt met blijdschap aan dat zij aan de capaciteit zit voor deze editie van het ESCE!
Wij willen hiervoor alle partners bedanken, in het bijzonder onze hoofdpartners.
Op dit moment is het niet meer mogelijk om als nieuw bedrijf deel te nemen aan een fysiek onderdeel van het evenement. Wel is het mogelijk om een vacature aan te bieden op onze website. Geïnteresseerd? Of was u met uw bedrijf ook graag van de partij geweest? Laat een bericht achter via het contactformulier, dan zetten wij u in het laatste geval op de contactenlijst voor komende editie.

Belangrijk: e-mailadres gewijzigd

Wij waren door omstandigheden genoodzaakt ons e-mail adres aan te passen. Vanaf heden zijn wij te bereiken op ons nieuwe e-mail adres:
bestuur.esce@gmail.com

Waarom?

Op het ESCE zijn alle bachelor- en masterstudenten, PhD’ers en afgestudeerden met een geowetenschappelijke achtergrond welkom. Dit evenement is natuurlijk een perfecte kans om uw bedrijf te presenteren op de bedrijvenmarkt en tevens is het mogelijk voor u om een workshop te organiseren om zo studenten kennis te laten maken met de activiteiten van uw bedrijf

Voor wie?

Het Earth Science Career Event is voor alle bedrijven die zich verbonden voelen bij de verschillende vormen van de geowetenschappen: van technische geologie tot de zoektocht naar nieuwe energiebronnen en nog vele andere aspecten. Op het Earth Science Career Event komt uw bedrijf in de spotlight te staan waardoor u eenvoudig in contact komt met gemotiveerde studenten.

Multidisciplinair

Het Earth Science Career Event heeft voorgaande jaren studenten getrokken van universiteiten door het hele land heen, zoals de Vrije Universiteit, Universiteit Utrecht, Technische Universiteit Delft en Universiteit van Wageningen. Alle bachelor- en masterstudenten, PhD’ers en afgestudeerden met een geowetenschappelijke achtergrond zijn welkom. De afgelopen edities zijn drukbezocht door studenten met onder andere een studie in Aardwetenschappen, Aarde & Economie, Applied Earth Sciences, Earth Structure and Dynamics, Environment & Resource Management, Geo-information Science & Earth Observation, Geology & Geochemistry en Hydrology. Geowetenschappen is een breed begrip en dit hebben wij dan ook omarmd in onze zes thema’s. Zo is er voor ieder wat wils!

Exploring new horizons

Dit jaar is het thema “Exploring new horizons”. Na een turbulente periode van onvoorspelbaarheid is het tijd om de blik weer op de toekomst te werpen. Maar het beeld van de toekomst is in een korte tijd drastisch veranderd. Denk hierbij aan relevante thema’s zoals klimaatverandering en de energietransitie. Hierbij staat de wereld aan het begin van een periode van verandering. Welke kansen liggen daar voor de nieuwe generatie studenten?

Dat er kansen zijn, daar is geen twijfel over. Maar hoe benut je de mogelijkheden die er zijn? En welke mogelijkheden passen bij mij? Door de brug te slaan tussen de studenten en de professionele wereld hopen wij bij te dragen aan de antwoorden op deze vragen. Dit doen wij door het aanbieden van workshops, interviews, vacatures, stages en afstudeerprojecten. Hiermee hopen wij studenten het eerste zetje te geven om hun horizon te ontdekken.

Het Earth Science Career Event is hiervoor de uitgelezen kans: een evenement georganiseerd door en voor studenten met een geowetenschappelijke achtergrond. Het ESCE is al meer dan 20 jaar dé plek om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de carrièremogelijkheden binnen de geo-sector. Wij hopen met behulp van de studenten en de deelnemende bedrijven een geslaagd evenement neer te zetten!

Activiteiten

Organiseer een workshop of zet uw bedrijf in de belangstelling op de  bedrijvenmarkt. Kies waar u graag aan meedoet of wordt simpelweg alleen sponsor, u bent van harte welkom!

Workshops

Bedrijvenmarkt

Sprekers

Meet & Connect

Stages / Vacatures

Activiteiten

Organiseer een workshop of zet uw bedrijf in de belangstelling op de  bedrijvenmarkt. Kies waar u graag aan meedoet of wordt simpelweg alleen sponsor, u bent van harte welkom!

Workshops

Bedrijvenmarkt

Sprekers

Focus Groups

Meet & Connect

Stages / Vacatures

Hoofdpartners ESCE 2023

De volgende bedrijven nemen deel aan het ESCE 2023

0
Studenten
0 +
Organisaties & Verenigingen

Thema’s

Construction & Engineering

Environmental Policy & Management

Exploration & Production

Future Energy & Resources

GIS & Remote Sensing

Hydrology, Soil & Climate

Meer weten over de organisatie?

Het Earth Science Career Event wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen de Vrije Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht. Het groeiende bereik van het Earth Science Career Event zorgt ervoor dat we een verscheidenheid aan bedrijven in de geowetenschappen kunnen uitnodigen. Op de dag zelf worden de verschillende divisies samengebracht in de lezingen, workshops en discussies. Studenten met een geowetenschappelijke achtergrond zijn aanwezig van onder andere de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht, Technische Universiteit Delft, Universiteit van Amsterdam en Wageningen University & Research. De afgelopen jaren is het Earth Science Career Event steeds omvangrijker geworden en het bestuur is alweer druk bezig de stijgende trend voort te zitten voor de dertiende editie, die plaats zal vinden op vrijdag 17 februari 2023.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling staat garant voor het Earth Science Career Event en hiervoor danken wij de volgende personen voor hun steun:

Het bestuur

Maak kennis met het SAL-bestuur 2022/2023

Geïnteresseerd?

Het Earth Science Career Event op vrijdag 17 februari 2023 biedt zowel u als de studenten een unieke kans tot netwerken en verdere oriëntatie binnen de geowetenschappen. Wilt u deze kans aangrijpen, contacteer ons om de sponsorbrochure en additionele informatie te ontvangen.

Neem direct contact op

  Ja, ik ontvang graag de brochure

  Brochure

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie kunt u onze brochure aanvragen in het contactformulier hiernaast.

  Earth Science Career Event 2023

  Op het ESCE zijn alle bachelor- en masterstudenten, PhD’ers en afgestudeerden met een geowetenschappelijke achtergrond welkom. Dit evenement is natuurlijk een perfecte kans om uw bedrijf te presenteren op de online bedrijvenmarkt en tevens is het mogelijk voor u om een workshop te organiseren om zo te laten zien waar uw bedrijf zich zoal mee bezig houdt.

  Earth Science Career Event

  Het Earth Science Career Event is het nationale carrière-evenement voor studenten en starters met een geowetenschappelijke achtergrond. Hier kunt u zich presenteren op de online bedrijvenmarkt, een vakinhoudelijke workshop geven, of direct gepassioneerde studenten een-op-een ontmoeten. De laatste fysieke editie in 2019 was een groot succes en heeft ruim 40 bedrijven en 650 bezoekers getrokken. Na de eerste succesvolle digitale editie die plaatsvond op vrijdag 12 februari 2021, kijken wij er ook naar uit om u bij de dertiende editie op 17 februari 2023 weer fysiek te kunnen ontvangen.

  Waarom?

  Op het ESCE zijn alle bachelor- en masterstudenten, PhD’ers en afgestudeerden met een geowetenschappelijke achtergrond welkom. Dit evenement is natuurlijk de perfecte kans om uw bedrijf te presenteren op de online bedrijvenmarkt en tevens is het mogelijk voor u om een workshop te organiseren om zo te laten zien waar uw bedrijf zich zoal mee bezig houdt.

  Voor wie?

  Het Earth Science Career Event is voor alle bedrijven die zich verbonden voelen bij de verschillende vormen van de geowetenschappen: van technische geologie tot de zoektocht naar nieuwe energiebronnen en nog vele andere aspecten. Zo komt uw bedrijf in de spotlight te staan waardoor u eenvoudig in contact komt met gemotiveerde studenten.

  Multidisciplinair

  Het Earth Science Career Event heeft voorgaande jaren studenten getrokken van universiteiten door het hele land heen, zoals de Vrije Universiteit, Universiteit Utrecht, Technische Universiteit Delft en Universiteit van Wageningen. Alle bachelor- en masterstudenten, PhD’ers en afgestudeerden met een geowetenschappelijke achtergrond zijn welkom. De afgelopen edities zijn drukbezocht door studenten met onder andere een studie in Aardwetenschappen, Aarde, Economie & Duurzaamheid, Applied Earth Sciences, Earth Structure and Dynamics, Environment & Resource Management, Geo-information Science & Earth Observation, Geology & Geochemistry en Hydrology. Geowetenschappen is een breed begrip en dit hebben wij dan ook omarmd in onze zes thema’s. Zo is er voor ieder wat wils!

  Empower Your Future

  In 2021 was het thema van het Earth Science Career Event “Empower Your Future.” Hiermee hopen wij (toekomstig) afgestudeerde studenten uit de geowetenschappelijke sectoren geïnspireerd te hebben en meer zekerheid op een leuke carrière gegeven te hebben. Lees meer over het thema van 2021:

  “Op dit moment zijn er veel onzekerheden in de levens van studenten en werkgevers; door de huidige pandemie ligt veel (netwerk)verkeer stil en zijn nieuwe connecties toch lastiger om te maken. Om toch te kunnen overleggen, onderwijs te geven, professionele en persoonlijke relaties te onderhouden, merken wij dat technologie een toenemende rol speelt. Door te streamen, te videobellen en online platforms te gebruiken, vinden we toch manieren om contact te houden en kunnen we onze blik richten op deze nieuwe toekomst.

  Zo hebben wij als organisatoren van het Earth Science Career Event 2021 de keuze gemaakt om deze unieke situatie in ons voordeel te gebruiken. Door ons evenement dit jaar in de digitale omgeving te plaatsen, kunnen wij ook studenten en bedrijven buiten onze gebruikelijke reikwijdte aanspreken en te woord laten. Het Earth Science Career Event 2021 staat daarmee dus, nog meer dan normaal, voor de brug tussen de studenten en de professionele wereld – voor banen, stages, afstudeerprojecten, traineeships en meer. Hiermee geven wij nog meer studenten gelijke kansen geven om hun eigen toekomst te verbeteren.

  Dit jaar ligt er dan ook een sterke focus van het Earth Science Career Event 2021 op gelijkheid, openheid en inclusiviteit. Doordat het Earth Science Career georganiseerd wordt door en vóór studenten in de geowetenschappelijke sectoren, zijn en blijven wij laagdrempelig voor hen uit op loopbaanoriëntatie tot jonge starters. Met onze diverse sprekers en gastlezers spreken wij studenten uit alle richtingen aan zodat wij, samen met hen, aan een betere, sterkere, toekomst kunnen bouwen!”

  Activiteiten

  Organiseer een workshop of zet uw bedrijf in de belangstelling op de online bedrijvenmarkt. Kies waar u graag aan meedoet of wordt simpelweg alleen sponsor, u bent van harte welkom!

  Workshops

  Bedrijvenmarkt

  Sprekers

  `Focus groups

  Meet & connect

  Stages / Vacatures

  Deze bedrijven ging u voor in 2021:

  0
  Studenten
  0 +
  Organisaties & Verenigingen

  Thema’s

  Construction & Engineering

  Environmental Policy & Management

  Exploration & Production

  Future Energy & Resources

  GIS & Remote Sensing

  Hydrology, Climate & Soil

  Meer weten over de organisatie?

  Het Earth Science Career Event wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen de geowetenschappelijke studiverenigingen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (GeoVUsie) en Universiteit Utrecht (U.A.V.). Het groeiende bereik van het Earth Science Career Event zorgt ervoor dat we een verscheidenheid aan bedrijven in de geowetenschappen kunnen uitnodigen. Op de dag zelf worden de verschillende divisies samengebracht in de lezingen, workshops en discussies. Studenten met een geowetenschappelijke achtergrond zijn aanwezig van onder andere de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht, Technische Universiteit Delft, Universiteit van Amsterdam en Wageningen University & Research.

  De afgelopen jaren is het Earth Science Career Event steeds omvangrijker geworden en het bestuur is alweer druk bezig de stijgende trend voort te zitten voor de dertiende editie, die plaats zal vinden op 17 februari 2023.

  Geïnteresseerd?

  Het Earth Science Career Event op 17 februari 2023 biedt zowel u als de studenten een unieke kans tot netwerken en verdere oriëntatie binnen de geowetenschappen. Wilt u deze kans aangrijpen, contacteer ons om de sponsorbrochure en additionele informatie te ontvangen.

  Neem direct contact op

   Ja, ik ontvang graag de brochure

   Brochure

   Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie kunt u onze brochure aanvragen in het contactformulier hiernaast.

   Start typing and press Enter to search